24. aug, 2017

sokken breien, een paar aandachtspuntjes

deze week had ik mijn sokken klaar, en .....

iedere keer als ik weer een paar af heb, denk ik, volgende keer kan het ook het zo ....

dat was bijvoorbeeld bij de opzetrand. Het aantal op te zetten steken heb ik op één naald opgezet. Toen eerst en naald averecht teruggebreid, en in deze averechte naald  de steken over 3 (of4) naalden verdeeld. Nu het werk bij elkaar brengen en verder op 3 naalden en rond gaan breien in de boordsteek, 1 recht/1averecht. Nu ontstaat er  een soepelere opzet, het randje valt een beetje om naar voren en met het restantdraadje maak ik de opzetrand sluitend. 

Na 4/5 cm verder in 3recht/1averecht

Toen de gewone hiel, en in de zool heb ik een klein stukje boordsteek gebreid. Precies in de holte van de voet past de sok mooi om de voet. Je moet het inlassen als je nog ongeveer 10 naalden te gaan hebt al voor je alle steken weer op de naalden krijgt en verder gaat breien aan de voet.Ik had het gezien bij een paar gekochte werksokken, en het past inderdaad mooi.

Voor de maat en de stekenverhouding gebruikte ik de tabel die je vind bij www.wolhalla.nl Zij geven ook de maat voor baby's en kinderen, en ook de volwassenmaten. Klopt eigenlijk heel goed.

mijn man gaat ze dragen, ik hoop dat de pasvorm erin blijft. We gaan het zien....

hartelijk gegroet, marianne

 (het volgende blog hoop ik te schrijven over het breien van de proeflap)