eenvoudig vestje

hier volgt de beschrijving van het korte vestje. Dit is ongeveer bedoelt voor meisje van 2 jaar, maar is eenvoudig aan te passen omdat alle pandjes recht zijn..

Het garen waar dit vestje mee gebreid is hebben wij niet meer in de collectie, maar misschien is het een idee voor een ander garen.

Kijk bijvoorbeeld onder de garens met meerdere kleuren

  • zet 45 steken op voor de mouw, brei eerst 4 ribbels (8nld) en daarna 10 nld tricotsteek, dit steeds herhalen en
  • bij ongeveer 20 cm aan beide kanten 10 steken bijmaken voor het korte lijfje (totaal 65 steken)
  • bij 28 cm breien we de opening voor de hals als volgt : brei 23 steken voor het voorpandje. Dit breien we nu eerst tot het voorpandje (23st) 17 cm meet. Op de helft (8.5 cm)  klein splitje breien : 10 steken afkanten en in de volgende naald weer opzetten. Bij 17 cm deze steken laten rusten.
  • Verder breien waar het werk 28 cm meet, eerst 10 steken afkanten en de resterende 31 steken verder breien, is achterpand,  als het voorpandje zonder split. Het achterpand is iets breder, dan valt het rugpand wat hoger uit.
  • Als het geheel 45 cm meet, na de laatste naald van het rugpand (we hebben dan de teruggaande naald gebreid) 10 steken bijmaken, en de steken van het voorpand erachteraan breien. Nu hebben we weer 65 steken op de naald.
  • Breien tot 53 cm, aan beide kanten 10 steken afkanten, en verder breien tot 73 cm en de 2e mouw is gereed. Steken afkanten aan de goede kant.
  • zijnaden en mouwnaden sluiten.
  • De halslijn omhaken met vasten, haak 1 vaste en sla dan 1 (breinaald)over, weer een vaste, het is een beetje uitproberen, maar dan krijg je een mooie halslijn. Langs het splitje ook vasten haken, en een lusje voor een knoopje.
  • Aan de onderkant een randje haken waar later de franjes aangeknoopt kunnen worden. Eerst een toer vasten haken en sluiten met een halve vaste. Daarna *4 lossen, 1 stokje in 2e vaste, 4 lossen, 1 halve vaste in 4e vaste, dit steeds herhalen vanaf * Je krijgt dan puntjes met een stokje in het midden, waar gemakkelijk de franjes aangeknoopt kunnen worden. De franjes zijn uiteraard niet verplicht, je kunt ook met het haakrandje volstaan.

Veel succes en hartelijke groeten van Marianne

Vraagje : als u gebruik maakt van dit patroontje zou ik het leuk vinden als u een like-je achterlaat en misschien zelfs wel een reactie in het gastenboek. Alvast bedankt !