11. jun, 2018

Haakles 2 : Mooi sluiten van de toer

In een paar eenvoudige stappen maakt u een mooie sluiting van de toer, deze is bedoelt bij het rondhaken, als u  klaar bent of van kleur wilt verwisselen.

  1. Uw toer is klaar, u sluit niet met de halve vaste, na de laatste steek knipt u uw (werk)draad af op 20cm en trekt de haaknaald omhoog totdat deze door de steek heen is.
  2. Pak de maasnaald, we gaan de eerstvolgende bovenliggende steek volgen, daarvoor steek ik de maasnaald eigenlijk in onder de 2e bovenliggende lusjes van de 2e steek, naar achter
  3. steek nu  met de maasnaald in in de steek  waaruit het draadje komt uit stap 1, van boven  naar beneden, naar de achterkant van  het werk
  4. trek de draad aan......lopen de bovenliggende lusjes mooi door ? Geweldig, dan is het gelukt.

Bekijk hier de foto's

Door deze manier van sluiten houd u het goede aantal steken en kunt u bij een volgende toer moeiteloos er overheen haken. En bij meer kleuren heeft u geen 'sprongetje'. Stel u haakt een tas of mand in het rond, u bent klaar met een kleur, u heeft op bovenstaande manier afgehecht, dan kunt u de volgende kleur op een willekeurige plek beginnen. Voordeel is dat niet alle toeren op dezelfde plaats beginnen en er precies op 1 lijn allemaal afkantingen  boven elkaar komen.
Veel succes !