Dit truitje bestaat uit 2 rechthoekige lappen. Op de schouders verbonden door een rijgkoordje, en onder de armen ook een rijgkoordje. Haak 2 rechthoekige lappen, breedte is jouw/uw maat van schouder naar schouder (de breedte), en de lengte (van heupen tot aan de schouder). Dit 2 keer haken, voor en achterpand.

U kunt zelf uw steken kiezen, ik heb een patroon gebruikt van DROPS en wel nummer 168-13. Hier hebben wij alleen het haakpatroon van gebruikt. Per pand heb ik het patroon 2 x gehaakt. U vind deze site : Handige links (www.garnstudio.com)

Zijn de 2 rechthoekige lappen gehaakt, haken we de zijkant-bovenkant-zijkant om met vasten. Daarbij aan de beide zijkanten 3 oogjes haken (3 lossen) verdeeld van  onderkant tot armsgat, voor de schouder aan de bovenzijde aan iedere kant 6 oogjes haken verdeeld over de schouder.

Koordjes draaien of haken, aan de bovenkant heb ik gekozen voor een rijgkoordje, aan de zijkanten voor een strikje van voor naar achterpand en dan 3 keer. Vind je de strikjes niet leuk, knoopjes of bandjes kan ook.

De onderkant heb ik glad gelaten, maar de eerste toer leent zich ook prima om de onderkant te versieren met franjes

Dit makkelijke truitje valt als een maat S, gehaakt op naalden 3.5

Kies voor een leuk katoenen garen hier : rio 3-3.5, of Miami - 3.0-3.5, of rio multi

Voor dit maatje heb ik 5 bolletjes gebruikt van 50 gram.

Veel succes, ik hoop dat u het kunt gebruiken, en...altijd leuk als we het resultaat nog eens zien. Gebruik dan ons gastenboek. Alvast bedankt !