22. mei, 2018

Sokkenbreien Stap 9 de Teen

We hebben 60 steken.

We verdelen de steken als volgt : 4-26-4-26

Dit houd in : 4 steken aan de zijkant, 26 steken voor de bovenvoet, 4 steken voor de andere zijkant en 26 steken voor de onderkant. Let goed op de zijkanten, deze moeten precies aansluiten op de hiel, anders komt de teen er gedraaid aan....

We gaan nu steken minderen om zo een puntvormige teen te verkrijgen. De 4 steken laten we steeds in tact, we minderen aan het begin(2 samenbreien) en aan het einde(1 steek afhalen en over de volgende steek heenhalen) van de 26 steken (onder en boven) De minderingen worden aangegeven in de tabel, meestal komt het neer op 4 x 1 mindering in de eerste toer, 2 toeren overbreien, 4 x 1 mindering in de volgende toer + 1 toer overbreien (deze 2 3x), dan iedere toer 4 minderingen tot alle steken opgebreid zijn, ook de steken van de zijkanten. Laatste steken afkanten en draad wegwerken.

Sok 1 is klaar.....LachtGefeliciteerd !

Voor een paar hebt u er 2 nodig....veel succes met de volgende !

Tip uit de praktijk : Om 2 dezelfde sokken te krijgen, terwijl u er denk ik, zeker in het begin wel even mee bezig bent, is best moeilijk. Als u 2 sets naalden hebt, zou ik u de tip kunnen geven, zet er 2 tegelijk op. Of heel goed opschrijven en nakijken wat u gedaan hebt.